Bouwtekening uitbouw: wat heb je nodig en wat kost het?

Ben je van plan om uw keuken, eetkamer, woonkamer of slaapkamer te vergroten, dan is er sprake van een uitbouw. Het kan zijn dat je een bouwtekening voor je uitbouw nodig hebt, zeker als je vergunningsplichtig bent. Maar ook als je dat niet bent, is het verstandig om een bouwtekening voor je uitbouw te laten maken, omdat je bijvoorbeeld altijd moet kunnen aantonen dat je aan de veiligheidseisen voldoet.

WAAROM EEN BOUWTEKENING VOOR UITBOUW?

Een bouwtekening heb je vaak nodig voor een succesvolle aanvraag van een omgevingsvergunning voor je uitbouw. Je kunt via de Vergunningcheck van het Omgevingsloket achterhalen of je vergunningsplichtig bent Als dat zo is, toetst de gemeente aan de hand van je aanvraag of er aan de wet- en regelgeving wordt voldaan en wat de (ver)bouwplannen met de omgeving doen. Een bouwtekening bestaat uit een constructietekening, detailtekening en bestektekening. Onmisbaar zijn ook nog eens de plattegronden, ontwerptekening, situatietekening en werktekening bij de het indienen van de aanvraag. Een waslijst aan tekeningen dus.

KOSTEN BOUWTEKENING UITBOUW

Omdat de ene tekening de andere niet is, is er geen vast tarief voor een bouwtekening voor de uitbouw. Bouwtekeningexpert maakt bouwtekeningen vanaf 500 euro, exclusief btw. Maar om de daadwerkelijke kosten te kunnen vaststellen, moeten we rekening houden met enkele factoren.

Een bouwkundige tekening kun je natuurlijk zelf maken, maar als je een 100 procent accurate tekening wil kun je ons inschakelen. Wij zorgen voor een correcte indeling van de uitbouw, maatvoering, constructieve opzet en een overzicht van de benodigde bouwmaterialen. Dat kan al vanaf 500 euro exclusief btw, maar de daadwerkelijke prijs hangt uiteindelijk af van de gewenste details, het gewenste ontwerp en de opdrachtomschrijving.

OPDRACHTOMSCHRIJVING BOUWTEKENING UITBOUW

Een duidelijke opdrachtomschrijving voor de uitbouw stelt ons in staat om een goede bouwtekening te maken. Onze bouwkundige tekenaar kan efficiënt aan de slag als hij duidelijke wensen en instructies heeft. Daarom houden we hier bij het opstellen van de offerte rekening mee.

Een gedetailleerde bouwtekening betekent ook een duurdere bouwtekening voor je uitbouw. Komt er bijvoorbeeld informatie op te staan over isolatie, stopcontacten en andere kleinere installaties waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt, dan spreken we van een gedetailleerde bouwkundige tekening. Heeft het ontwerp weinig complexe hoeken en rondingen, dan is de tekening goedkoper dan eentje met meer hoeken en rondingen. Deze toevoegingen maken een bouwtekening namelijk ingewikkelder, waardoor onze tekenaar hier meer tijd aan kwijt is. Ook dat heeft invloed op de kosten van de bouwkundige tekening voor de uitbouw.

BOUWTEKENING UITBOUW LATEN MAKEN

Wil je de bouwtekening voor de uitbouw van uw keuken, slaapkamer, eetkamer of andere ruimte laten opstellen? De professionele tekenaars van Bouwtekeningexpert staan voor je klaar. Benieuwd naar de exacte prijs voor je bouwkundige tekening? Neem contact met ons op of vraag alvast vrijblijvend een offerte aan.

Volgende
Volgende

Bouwtekening laten maken: hier hou je rekening mee