Bouwtekening laten maken: hier hou je rekening mee

Bouwtekeningen zijn nodig om een omgevingsvergunning te kunnen aanvragen. Voor verbouwingen waarvoor je zo’n vergunning nodig hebt, moet je dus een bouwtekening laten maken. Kun je vergunningsvrij bouwen, dan is een bouwtekening niet verplicht, maar toch zijn er veel mensen die er wel eentje laten opstellen om te voldoen aan de regelgeving en om ervoor te zorgen de kwaliteit van de verbouwing hoogwaardig is. Wil je of moet je een bouwtekening laten maken? Wij leggen je uit wat daarbij komt kijken.

WANNEER IS EEN BOUWTEKENING NODIG?

Zoals we al zeiden is een bouwtekening, een technische tekening van het te bouwen gebouw of de verbouwing, vaak nodig als je een verbouwing aangaat. Je voldoet ermee aan de regelgeving, je hebt inzicht in wat er werkelijk gebouwd gaat worden én het is nodig om een omgevingsvergunning te (laten) aanvragen. Tot slot is een bouwtekening ook heel belangrijk als je met een aannemer in zee gaat.

Verbouw je je badkamer of keuken, dan is het laten maken van een bouwtekening niet verplicht, maar wegens bovengenoemde redenen alsnog verstandig. Een bouwtekening is wel nodig als je vergunningsplichtig bent, constructieve aanpassingen in je huis doet, je een welstandsgoedkeuring van de welstandscommissie moet krijgen óf als je een monumentaal pand aanpast. Of je vergunningsplichtig bent of niet, kun je online controleren via de Vergunningscheck van het Omgevingsloket.

KOSTEN BOUWTEKENING LATEN MAKEN

Een professionele bouwkundige tekening laten maken, kan vanaf 300 euro exclusief btw bij BouwtekeningExpert. De bouwtekening die je hiervoor krijgt, voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen. Een bouwtekening op maat kan natuurlijk ook. We raden je aan om altijd contact met ons te zoeken, om duidelijk inzicht te krijgen in de daadwerkelijke kosten van een bouwtekening. De uiteindelijke kosten voor het opstellen van een bouwtekening zijn namelijk afhankelijk van de gewenste details, het gewenste ontwerp en de opdrachtomschrijving.

SOORTEN BOUWTEKENINGEN

Een bouwtekening is in de praktijk niet slechts één tekening, maar bestaat uit verschillende soorten tekeningen. De meest bekende is de constructietekening, maar ook de detailtekening en de bestektekening zijn onderdeel van de bouwtekening. Net als plattegronden, de ontwerptekening, situatietekening en werktekening. Al deze tekeningen zijn van groot belang voor een succesvolle aanvraag van de omgevingsvergunning.

BOUWTEKENING LATEN MAKEN

Wil je een bouwtekening laten maken? Dat kan bij de BouwtekeningExpert en de aanvraag kan gemakkelijk en snel online. Doordat de aanvraag online plaatsvindt, kunnen we de bouwkundige tekeningen snel op maat leveren voor een voordelige prijs.

Voordat we met je bouwtekening aan de slag kunnen, hebben we alle gegevens van het (ver)bouwproject nodig. Een tekening of schets met een duidelijke omschrijving van de wens is vaak al voldoende om een goede bouwtekening te maken, die voldoet aan alle eisen voor het aanvragen van een omgevingsvergunning in jouw gemeente. Wij hebben veel ervaring met omgevingsvergunningen in veel verschillende gemeentes zoals: Breda, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam.

Wil je een bouwtekening laten maken, een offerte aanvragen of enkel advies? Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)10 26 13 474 of mail naar info@bouwtekeningexpert.nl.

Vorige
Vorige

Bouwtekening uitbouw: wat heb je nodig en wat kost het?

Volgende
Volgende

Welk type bouwtekeningen heb ik nodig voor een omgevingsvergunning?