Interessante ruimtelijke voordelen van een dakopbouw

Het dak van een woning dient een belangrijk doel: het tegenhouden van regen en wind, terwijl de warmte in huis gewaarborgd blijft. Warmte stijgt namelijk op, en kan onze woning via het dak verlaten. Gelukkig investeren steeds meer mensen in duurzame oplossingen voor thuis, zoals goede dakisolatie. En als je dan toch bezig bent, dan kan je maar beter direct doorpakken. Wat dacht je van het creëren van meer ruimte, door de dakopbouw ingrijpend te veranderen. Het voordeel? Je huis krijgt er een extra kamer bij.

NIEUWE DAKCONSTRUCTIE ONTWERPEN

Bij de uitbreiding van hun woning kiezen veel mensen voor een reguliere uitbouw. Logisch, want dit creëert direct meer ruimte in een gedeelte van de woning waar je al vaak komt. Echter is die ruimte simpelweg niet altijd aanwezig; denk aan een tussenwoning of een rijtjeshuis. Je wilt uitbreiden, maar op de begane grond zie je geen mogelijkheden. Een nieuwe dakconstructie geldt evenwel als geschikt alternatief. Dit heeft geen directe gevolgen voor het grondoppervlak van de woning, maar vergroot wel het woonoppervlak. De mogelijkheden van een andere dakconstructie zijn enorm, zowel in termen van ruimte als duurzaamheid.

DUURZAAM INVESTEREN IN HET DAK

Isoleren is the way to go. En als je dan toch gaat isoleren, dan is het interessant om te weten dat dakisolatie één van de meest efficiënte vormen van isolatie is. Je bespaart de meeste energie, de woning kan warmte beter vasthouden én je voorziet het huis van een comfortabele extra ruimte. Er is echter nog één probleem: de bovenste verdieping van je woning is niet altijd een geschikte ruimte om te zitten. Juist daarom is die nieuwe dakconstructie een goed idee. Het schuine dak kan je bijvoorbeeld voor een deel óf volledig plat maken, waardoor je er een aantrekkelijke ruimte bij krijgt.

Bij een investering in de dakconstructie heb je een belangrijk doel: comfort. Dat is te realiseren, maar het vraagt wel om een scherp ontwerp; een concrete bouwtekening. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt in de omgevingsvergunning, weet je wat de mogelijkheden zijn en krijgt inzicht in het financiële aspect van de dakconstructie.

Meer dan een dakkapel, een nokverhoging!

Bij een nieuwe dakconstructie denken veel mensen direct aan een dakkapel. Tuurlijk is dat een goede en vaak betaalbare optie. Een nieuwe dakconstructie kan echter nog zoveel meer betekenen. Door het schuin dak in te ruilen voor een (deels) plat dak, kan je bijvoorbeeld ruimte creëren om een student in huis te nemen. Ook kan het een nieuwe slaapkamer worden voor je nog-niet-geboren kind.

RoAn bouwvergunningen vertelt je graag meer over de mogelijkheden van een nieuwe dakconstructie. We weten wat er komt kijken bij een dergelijke investering en creëren een ontwerp waarmee de nieuwe omgeving op drie dimensionale wijze inzichtelijk wordt maakt. Meer weten? Neem dan contact op.

Vorige
Vorige

Financiële voordelen van duurzaam bouwen met bouwtekening